Op 18 december heeft Robert van Sluis zijn lezing gehouden met de titel “Het verhaal achter de foto”. De belangstelling van de leden was groot en tevens konden we een aantal gasten begroeten, die op deze manier kennis hebben kunnen maken met onze club. Mogelijk zijn hieronder toekomstige nieuwe leden.

Robert van Sluis is geen onbekende voor de fotoclub Oldenzaal. Dit was zijn 3e presentatie. Wederom met een leuke en interessante inhoud met prachtige opnames uit zijn verschillende reisreportages. Hij heeft verteld van zijn reizen naar o.a. Noord Korea, Engeland, Spanje en ook Nepal, de Himalaya. Over de voorbereidingen van de reis. Wat neem je mee als fotografie uitrusting, naast o.a. kleding en een slaapzak etc. De training die het vereist, om te kunnen wandelen met een rugzak van 18kg, en wat is er nodig om langere tijd te kunnen verblijven, op meer dan 5.000 meter hoogte.

Aan de hand van beeldmateriaal vertelde hij over het tot stand komen van een fotoreportage, zijn overwegingen en ervaringen daarbij en de bijzondere verhalen achter de specifieke foto. Een kijkje in de keuken van de fotograaf Robert van Sluis.

Een inspirerende en geslaagde avond.