Subgroep Beeldbewerking

De Beeldbewerkingsgroep komt 6 x per jaar bijeen. In principe alleen in de winterse maanden. we maken op een avond een complete workshop. Deze komen uit het blad Photoshop Creative cq Magazine. 

Een workshop uit het blad Photoshop Creative / Magazine wordt gezamenlijk, stap-voor-stap, gemaakt m.b.v. een beamer en projectiescherm waarmee alles goed te volgen is. Om de workshop te maken is het noodzakelijk dat je die avond je eigen laptop bij je hebt waarop het programma Photoshop en/of Photoshop Elements geïnstalleerd is.  Dit zijn nl. de fotobewerkingsprogramma’s waarop de workshops gebaseerd zijn.

Daarnaast is een basale kennis nodig van dit programma, uiteraard is thuis oefenen ook nodig.

Een andere invulling van de avond kan zijn om bepaalde – specifieke – bewerkingen (in Photoshop of Photoshop Elements) te behandelen, bijvoorbeeld uit een boek van Scott Kelby, de Photoshop Goeroe. Zo’n bewerking zou kunnen zijn het verzachten van de huid bij portretfoto’s.

Je bent lid van Fotoclub Oldenzaal en wilt hieraan deelnemen? Stuur dan even een mailtje naar de secretaris. Aan de deelname aan de bewerkingsgroep zijn geen extra kosten verbonden.

Onderstaand zijn wat bewerkingen van deelnemers aan de bewerkingsclub te zien:

[dt_gap height=”20″]